Étkezés
2005.04.02. 12:09
Étkezésre is használható!
Az OÉTI által végzett vizsgálatok szerint a fürjtojásban az eszenciális aminósavak közül Teroninból,Triptofánból és Valinból több,Metoninból és Leucinból kevesebb található mint a tyúktojásban.A fürjtojásban a Foszforlipidek mennyisége nagyobb,az eszenciális zsírsavak relatív mennyisége (Linosav,Linolénsav,Arachidonsav)kisebb,mint a tyúktojásban.
A japánfürj népszerűségét tarthatóságának és rendkívüli szaporaságának köszönheti.A fürjtojás előállítása olcsóbb,fogyasztása egészségesebb,mint a hagyományos tyúktojásé.
Gyógyító fürjtojás
A japán,amerikai és orosz klinikákon nyert kutatási eredmények a fürj tojásának,és húsának gyógyhatásait a következő betegségtípusokban az 1998. évi Egészségügyi Világkonferencián:
- javítja a szív működését,gyógyítja a szív érelmeszesedését,
- gyógyítja a máj és vese betegségeit,
- elősegíti az emésztést,
- gyógyítja a gyomorfekélyt,hurutot,szabályozza a gyomorsavat,
- erősíti és frissíti az agyműködést,
- általában erősíti a szervezetet és annak ellenálló képességét
A tojáskúra alkalmazása
Magas vérnyomás |
120db |
Emésztési zavarok |
120db |
Cukorbetegség |
240db |
Tuberkolózis |
240db |
Fejfájás,migrén |
240db |
Labilis idegállapot |
240db |
Méjbetegségek |
240db |
Ellenálló képességek fokozása |
240db |
Arcbőr,nyak,mell és haj ápolása |
240db |
Gyomorfekély |
120db |
Érelmeszesedés |
120db |
Asztma |
240db |
Vérszegénység |
240db |
Szív érelmeszesedés |
240db |
Magas koleszterin |
240db |
Vese betegségek |
240db |
Emlékező képesség fokozása |
240db |
Potenciál javítása |
240db |
A japánfürj tojása vitaminokban is igen gazdag.'00g tojásmassza a következő vitaminféleségeket tartalmazza:
A-vitamin: |
890Ne |
Karotionidok: |
0,48mg% |
Béta-karotin: |
Nyom |
E-vitamin: |
3,3 mg% |
B1-vitamin: |
153,0mg% |
B2vitamin: |
253,0mg% |
B6-vitamin: |
43,5mg% |
B12-vitamin: |
0,75mg% |
Nikotinsav: |
47,5mg% |
Fólsav: |
98,0mg% |
Pantoténsav: |
852,0mg% |
Biotin: |
18,3mg% |
C-vitamin: |
nyomokban |
|